MŰVÉSZI HITVALLÁS

ChristineG.

Gergő-Nagy Krisztina vagyok, Budapesten élek. Gyermekkorom óta megpróbálom a művészetek segítségével kifejezni érzéseimet, gondolataimat. A zene és a tánc közel áll hozzám, mégis úgy érzem a festészet és a költészet a legmegfelelőbb kifejezési forma számomra.

Művészetemmel szeretném átadni azokat a bölcsességeket, saját életem által megtapasztalt történések kivonatát, melyeket az évek alatt megtapasztaltam. Saját életemben átélt traumák és megpróbáltatások arra tanítottak, soha nem szabad semmit feladni, megújult erővel mindig fel kell állni és újra lehet kezdeni. A SORS kiszámíthatatlan változatos alakulása és titokzatossága minden nap újabb és újabb meglepetést tartogat számunkra.

Érzelmeim nagyon intenzívek, impulzívan hatnak rám az események, történések. Úgy gondolom, hogy egész létem, életem egy csodálatosan megkomponált szimfónia. Sok év után visszatértem ahhoz a korszakomhoz, amikor az értékek átadása mások számára újra prioritást nyert. Érzéseket, szeretetet, gondolatokat szeretnék festményeimmel ébreszteni a művészetek iránt nyitott érdeklődők számára. Vallom, hogy minden mindennel összefüggésben és kapcsolatban van.

Szeretet… erő… tisztaság…
Ezen jegyeket a teljesség igényével szeretném megmutatni a „virág-kollekcióm” különböző, ám mégis hasonló megjelenésével. A színek és formák világa elementáris erejű alapérzéseket ébreszt fel bennünk.

Munkásságom 3 alappillérben határozható meg:
– Élvezzük és tiszteljük az ÉLETET
– Fogjunk össze és segítsünk a rászorulókon
– Vigyázzunk a testünkre, szeressük magunkat, belső világunkat.

Célom, hogy a vakok világát is színesítsem. Ez egy nehéz feladat, de nem lehetetlen. Verseimet braille írással viszem a vászonra, melyeknek üzenete van. Festményeim készítésekor az ecseten kívül, semmilyen segédeszközt nem használok. Belső énemre hallgatva ösztönösen törnek elő a színek, vonalak. Nincs előrajzolás, csak a belső hangra figyelek, így komponálom a színeket.

Festményem alapjának, hátterének elkészítését is nagyon fontosnak tartom, törekszem arra, hogy önmagában is értéket képviseljen. Vonalvezetésem határozott dinamikájú. Szeretem a színeket, ugyanakkor az egyszerűség tisztasága is magával ragad. Becsalogatom a fényt a vászonra, így lesznek még impulzívabbak akryllal készült absztrakt alkotásaim.

Festményeimmel szeretnék az otthonok dísze lenni, de alkotásaimmal nem csupán esztétikai élményt, hanem eszmei értéket, iránymutatást, pozitív lendületet, támogatást is kívánok nyújtani.